İnternet Kullanıcıları İçin Online Yaratma

Dijital alanda kendini göstermek isteyenlerin yapması gereken ilk şey etkili bir web sitesi kurmaktadır. Bu şekilde internet kullanıcıları kendilerini dijital alanlarda temsil edebilirler. Peki, web sitesi nasıl kurulur? İnternet kullanıcıları için online yaratma nasıl olur? İşte merak edilen her şey!

İnternet kullanan herkes aslında sanal kimlik ile ortaya çıkıyor. Sanal kimlikler kişilerin isteğine ve tercihlerine göre yapılanır. Aslında bu kimlikler sosyal ortamındaki davranışı açıklamak için kullanılmaktadır. Sosyal ağ üzerinde kullanılan kimliklerle kişiler kendilerine bu dünya içerisinde bir yer edinebilir. 

İnternet Kullanıcılarının Oluşturduğu Sanal Kimlik

İnternet ortamında kullanılan sanal kimliklerde aslında yapılan araştırma sonucunda erkeklerin gizlilik, kadınların ise güvenlik kısmına daha çok dikkat ettiği ortaya çıkmıştır. Sosyal ağların kullanım amacı aslında sanal kimlik profilleri ile bağlantılı bir ilişki içerisindedir. Sanal kimlik adı altında internet ortamını kötü niyetle kullanan kişilerin de olabileceği unutulmamalıdır. 

Sanal Kimlik Ne Demek?

Sanal kimlik, son dönemlerde sıkça kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu terimin aslında kısaca, sohbet ederken, oyun oynarken ya da sanal ortamda herhangi bir iletişim içerisine girerken, kişinin internet ortamında temsil edildiği kimlik türüdür.

Bireyler, internet ortamında kendini gizleterek ya da değiştirerek iletişime geçmek için sanal kimliklere ihtiyaç duyarlar. Bu şekilde sanal ortamda kabul görecek bir forma girerler. Günümüzün popüler sanal ortamlarının başında da herkesin kullandığı ve bildiği sosyal medya bulunmaktadır. Sosyal medya gruplarında var olma ve diğer kullanıcılarla iletişime girme için sanal kimlik oluşturmak önemli olabilmektedir. Bireyler internet ortamında kendileri için yarattığı bu online kimlik formunun arkasında kendilerini daha da özgür hissedebilmektedir. Bu şekilde kusursuzlaştırılmış kimlikleri ile sanal ortamlara katılım gösterip, diğer kullanıcılarla iletişime girerek sanal ortamların birer üyesi olmaktadır. 

Sosyal ağlar ve sanal kimlik üzerinde 577 kişi ile yapılan araştırma sonucuna göre sosyal ağların kullanım amaçları ve sanal kimlik profilleri ile onay bağımlığının birbirleri üzerinde etkileri olduğu gözlemlenmiş. 

Dijital Ortamda Web Sitesi Kurmak

Dijital ortamda internet kullanıcılarının kendilerine yarattığı bir diğer ortam da web siteleridir. Web sitesi oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları sizler için derledik. Alacağınız bazı tedbirler de maliyet açısında sizlere ciddi kazanım sağlayabildiği bilinmektedir. Maddi tasarruf elde etmek istiyorsanız, doğru planlama yapmalı ve adımlarınızı bu plana göre atmalısınız. 

Web sitesi kurarken hedef kitlenizi doğru bir şekilde belirlemeniz gerekiyor. Tasarım, genel akış ve mimarı akışta hedef kitlenin ne görmek isteyebileceğini göz önünde bulundurun ve ona göre işlem yapın. 

Sitenizde ürünlerle ilgili genel bilgiler verin. Ancak e-ticaret alanında bir site kuruyorsanız ödeme işlemlerini de buradan yapacaklar mı bundan emin olmanız gerekmektedir. Bir site içerisinde açacağınız online mağaza maliyetlerinizin miktarını ciddi oranda değiştirecektir. 

Bunların dışında bir web sitesi kurarken dikkat edilmesi gereken temel adımlar şu şekildedir:

  • İsim ve alan adını seçmek
  • Alan adının kaydını yapmak
  • Hosting kaydını yapmak
  • Site tasarımlarını yapmak
  • Site içeriklerini oluşturmak
  • Site görevlerini belirlemek
  • Siteyi pazarlamak